Steel Horse Band
CONTACTE:
E-mail: thesteelhorseband@hotmail.com
Web oficial: http://www.steelhorseband.altpro.net/
MySpace: http://www.myspace.com/steelhorsecountryband

COMPONENTS:
• Josep Pérez Granero - Veu principal
• José Antonio Guirado - Guitarra acústica, harmònica i veus
• Toni Polonio - Bateria
• Jordi Jané - Baix
• Miquel Pérez - Pedal Steel Guitar
• Carlos Abellán - Guitarra elèctrica i veus

REPERTORI:
99.9% | Speak of the Devil | Falling in to You | Chicken fried | What about now | Gone, gone, gone | The world | Yee haw i moltes més

Les seves influències musicals són Keith Urban, Kevin Fowler, La Guardia, Alan Jackson, Brad Paisley,...

HISTÒRIA I VÍDEOS DE LA BANDA.
El grup va ser fundat per Josep Pérez i José Antonio Guirado, cap a la primavera del 2009. Josep provenia del món de l'orquestra, on havia cantat en diverses formacions fins al 2007.

Després d'un temps fora dels escenaris, decideix crear una banda per poder tocar la música que era la seva passió: el country. Després de posar un avís al Facebook indicant que es buscava un guitarrista per a una banda de country, es posa en contacte amb el José Antonio, que també portava molt de temps vinculat al món del country. Junts, fan les primeres passes, participant com a duet acústic amb el nom de "Lone Rider" al tercer aniversari del desaparegut local Luckenbach, interpretant temes com "99.9% Sure (I've Never Been Here Before" de Brian McComas, o "What About Now" de Lonestar. Animats per l'èxit obtingut, continuen a la recerca de nous músics per tal de completar la banda.

Mitjançant en Carles Domingo, bateria d'una de les orquestes a les que havia format el Josep, coneixen el Toni Polonio, alumne del Carles. El Toni també havia estat una persona molt vinculada al country, sobre tot, al local Wild Bunch Saloon de Vilassar, però que en aquells moments portava força temps fora d'aquest ambient. El José Antonio i el Josep aconsegueixen engrescar al Toni, i continuen la recerca de més membres tots plegats.

Buscant un baixista, el Josep contacta amb un vell amic de la infància, el Jordi Jané, amb qui havia coincidit en les seves primeres passes dins el món de la música: l'Orquestra Jove Spirit. En Jordi rebutja la invitació a formar-hi part però, poc temps després, apareix un altre vell conegut del Josep i el Jordi i també ex-membre de la mateixa orquestra primerenca: el Joaquín Giraldo.

En Joaquín s'ofereix com a guitarrista i, a sobre, aconsegueix convèncer el Jordi per formar part de la nova banda. Així doncs, ja tenim la primera i original formació de The Steel Horse Band: el Josep Pérez (veu principal), el José Antonio Guirado (guitarra acústica, elèctrica, harmònica i veus), el Toni Polonio (bateria), el Joaquín Giraldo (guitarra elèctrica i veus) i el Jordi Jané (baix).

Cap al març del 2009, comencen els assajos al local de Mataró on encara se'ls pot trobar els dissabtes pel de matí. Els temes van quadrant poc a poc, i la banda comença a funcionar paulatinament. Passats uns quants dissabtes, el Toni sorprèn a la resta de membres: ha trobat un noi que toca el pedal steel guitar, i que vindrà a provar al proper assaig. Aquest noi era el Miquel Pérez.

El Miquel no només prova, si no que convenç a la resta de la banda i s'hi afegeix sense cap tipus de discussió. Segons els propis membres de la banda, és a partir d'aquell moment quan deixen de ser un grup de pop per començar a sonar com una banda de country.

Després d'uns quants mesos d'assajar, la banda té moltes ganes de demostrar de què són capaços, i el Josep convenç als amos del Luckenbach per fer-hi un concert. Amb molts dubtes i nervis i un repertori una mica escàs encara, però amb molta empenta, The Steel Horse Band fa la seva primera aparició en públic el 19 de desembre de 2009.La banda funciona molt bé: el Pub Boulevard de Montcada i Reixac, el Mama Mandawa de Cerdanyola, i el Nashville de Terrassa, en poden donar bona fe, sempre amb una bona afluència de públic.

Passat un temps, un conegut del Toni mostra la seva disponibilitat per entrar a formar part de la banda: el Carlos Abellán. El Carlos comença els assajos i de seguida es posa al dia del repertori, passant a ser el membre més jove de la banda. Així doncs, el 23 d'octubre de 2010, el Carlos debuta amb la resta de components al restaurant La Trobada, de Vilassar de Dalt, on la banda obté un altre remarcable èxit.

Coincidint casualment amb el primer aniversari de la banda a sobre dels escenaris, el 19 de desembre de 2010 The Steel Horse Band es trasllada al restaurant La Carpa de Banyoles de la ma de l'Anna Juandó, més coneguda com Anna de Girona. En aquest concert es produeixen dos fets importants pel futur de la banda: és l'últim concert del Joaquín Giraldo (temporalment), i s'estrena el primer tema propi: Carmín en el Cristal, una cançó composada pel Josep Pérez (lletra) i la resta de membres de la banda (música), amb una clara influència del grup espanyol La Guardia.Després d'aquest concert el Joaquín Giraldo es veu obligat a abandonar la formació, de manera temporal, per motius laborals. Algun dia potser torni.

La banda es torna a quedar amb sis membres, i acte seguit arriba el concert al Wild Bunch Saloon de Vilassar de Mar, amb un altre èxit d'afluència de públic.

Poc a poc, la banda ha anat ampliant el repertori i millorant els temes ja existents, demostrant-ho al seu darrer concert al Barn d'en Greg, on van comptar amb la col·laboració del Greg Ryan al fiddle.Una de les actuacions més multitudinàries va ser a la Primera Country Party de la Barcelona Harley Days 2011, amb més de 800 persones.